22:22 / 15.04.2022.

Autor: HRT/IMS

U sukobima s izraelskom policijom ozlijeđeno više od 150 Palestinaca

Jeruzalem

Jeruzalem

Foto: Ammar Awad / Reuters

U sukobima s izraelskom policijom u istočnom Jeruzalemu kod džamije Al-Akse ozlijeđeno je više od 150 Palestinaca i trojica policajaca. Izraelske vlasti tvrde da je policija intervenirala nakon ramazanske molitve jer su stotine Palestinaca na njih i prema obližnjem židovskom molitvenom prostoru Zapadnog zida bacale petarde i kamenje. 

Nakon palestinskih napada diljem Izraela posljednjih tjedana i intenziviranih racija, uhićenja i vojnih operacija Izraelaca, na okupiranoj Zapadnoj obali - napetost raste.

- Brutalno su ispraznili kompleks. Napadali su djelatnike, normalne ljude, starce, mlade... Mnogo je ozlijeđenih, pucali su u kompleksu džamije, tukli su sve, udarali čak i bolničare, rekao je Rami Al-Khatib, palestinski snimatelj.

- Radimo na smirivanju stanja na Brdu hrama i u cijelom Izraelu. Istodobno, spremni smo za svaki scenarij, rekao je Naftali Bennett, izraelski premijer.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!