Uhićenima u Beogradu 30 dana pritvora

16.04.2022.

20:27

Autor: Dnevnikl/HRT

Marina Gantar i Božo Prelević

Marina Gantar i Božo Prelević

Foto: Dnevnik / HRT

U međunarodnoj koordiniranoj policijskoj akciji protiv balkanske mafije posljednjih dana uhićenja u Hrvatskoj i Srbiji. U Beogradu je pritvoreno 5 osoba, među kojima je i Darko Šarić, glavni osumnjičeni za krijumčarenje kokaina u regiji. Svi su ispitani i tužiteljstvo je najavilo da će tražiti pritvor.

- Tužiteljstvo je odlučilo da određuje Darku Šariću, njegovom odvjetniku i ostalima 30 dana pritvora. Jučer su cijeli dan trajala ispitivanja. Šarić je negirao sve za što ga se tereti, javila je iz Beograda za središnji Dnevnik HTV-a Marina Gantar. 

O cijelom slučaju više je govorio Božo Prelević, odvjetnik i bivši koministar policije Srbije. 

- Zanimljivo je da Šarić ima tri aktivna predmeta u Specijalnom sudu. Ovdje, u ovom najnovijem predmetu tužiteljstvo mu stavlja na teret krivično djelo ubojstva, krijumčarenje narkotika i oružjem, ali i da je pokušao utjecati na pravosuđe. U bijegu su dva policajca, što je također zanimljivo, rekao je.

U ovom trenutku, dodao je, ima premalo informacija da bi mogli govoriti u kojem smjeru će ići istraga. Smatra značajnim da su imali jako dobru tehnologiju i da bez pomoći francuske policije i dijela dešifriranih poruka, policija ne bi dobila dokaze na osnovu kojih su i započeli uhićenja.

Sasvim novo svjetlo na cijeli slučaj baca i to da je bila uključena i policija, odnosno, neki policajci su optuženi i sada su u bijegu. Prelević kaže da to nažalost, nije ovdje neka novost. Tužiteljstvo im stavlja na teret, govori, da su odavali informacije Šarićevom odvjetniku koji je pokušavao utjecati na tijek vlastitih predmeta vezano za svjedoka koji je ranije napravio sporazum. Dodaje da sve to treba dokazati i vidjet ćemo kako će to ići.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!