Uskrsni otok ponovno otvoren za turiste

01.08.2022.

22:40

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Uskrsni otok ponovno otvoren za turiste

Uskrsni otok ponovno otvoren za turiste

Foto: Amy Nichole Harris / Shutterstock

Uskrsni otok, čileanski teritorij usred Tihog oceana, glasovit zbog svojih kamenih spomenika, ukinuo je mjeru zabrane ulaska uvedenu prije dvije godine radi sprječavanja širenja COVID-a.

Prvi zrakoplov s turistima koji su putovanje rezervirali prije pandemije, početkom 2020., sletjet će u četvrtak u međunarodnu zračnu luku u Hanga Roi, upravnom središtu otoka, rekla je za tamošnje medije podtajnica za turizam Veronica Kunze.

- Moramo otvoriti otok, ali to moramo učiniti u potpunoj sigurnosti, rekla je.

Prije pandemije otok koji je oko 3.500 km udaljen od čileanske obale i na kojemu živi oko 7000 stalnih stanovnika, posjećivalo je oko 160.000 turista na godinu koji su stizali dvama letovima u danu.

Ponovno otvaranje dogodit će se postupno. Postojat će tek dva leta u tjednu, a na otok mogu doći samo oni koji su se potpuno cijepili i koji imaju negativan nalaz PCR testa ne stariji od 24 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!