13:25 / 20.01.2021.

Autor: HRT

Vatikan počeo s cijepljenjem rimskih beskućnika

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Oko 25 beskućnika koji su smješteni u ustanove koje vodi dobrotvorni ured primilo je svoje prve doze.
Vatikan je počeo besplatno cijepiti beskućnike u Rimu. Cijepljenje protiv COVID-a odvijalo se u atriju Pavla IV, golemom auditoriju za tjedne papinske audijencije, koji je uglavnom bio nekorišten zbog pandemije koronavirusa.

➡️ U Hrvatskoj 902 nova slučaja zaraze, preminulo 27 osoba
➡️ Sve o koronavirusu

Cijepljenje je nadgledao kardinal Konrad Krajewski (57), poljski čelnik Ureda papinskih dobrotvornih organizacija, koji je preuzeo vodeću ulogu u brizi za rimske beskućnike. Oko 25 beskućnika koji su smješteni u ustanove koje vodi dobrotvorni ured primilo je svoje prve doze, a još više skupina bit će cijepljeno sljedećih dana, rečeno je u priopćenju.

➡️ Cijepili se papa Franjo i Benedikt XVI.

Prošli tjedan i papa Franjo (84) i bivši papa Benedikt (93) primili su svoje prve doze cjepiva. Papa Franjo rekao je u televizijskom intervjuu da bi se svi trebali cijepiti.

- To je etički izbor jer se kockate sa svojim zdravljem, sa svojim životom, no također se kockate i sa životima drugih, rekao je danas talijanskoj televizijskoj postaji Canale 5. U vrijeme pape Franje Vatikan je osnovao mnoštvo organizacija koje pomažu rimskim beskućnicima, uključujući i kliniku te ustanove gdje se beskućnici mogu okupati i ošišati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!