12:47 / 01.07.2020.

Autor: D.M./HRT

VIDEO: Prvo u povijesti glasanje iz svemira

-

-

Foto: - / -

Anatolij Ivanišin inženjer leta na ISS-u prvi je čovjek u povijesti koji je, elektroničkim putem, glasovao iz svemira.
Anatolij Ivanišin, ruski testni kozmonaut i inženjer leta na Međunarodnoj svemirskoj postaji prvi je čovjek u povijesti koji je, elektroničkim putem, glasao iz svemira. 

- Referendum koji Putinu omogućava doživotnu vladavinu 

Glasao je iz Međunarodne svemiske postaje na referendumu o ustavnim reformama koje će Vladimiru Putinu 'de facto' omogućiti doživotnu vladavinu. Prethodno objavljene izlazne ankete pokazuju da bi potpora ustavnim reformama mogla biti čak 76 posto.

Rusi u Putinu vide jamca politike da se neće vratiti bijedi i previranjima u kojima su živjeli 90-tih godina. Parlament je već prihvatio ustavne promjene, a novi ustav tiskan je i prodaje se u knjižarama.

Vladimir Putin je, kaže njegov glasnogovornik, glasovao na biračkom mjestu u ruskoj Akademiji znanosti i umjetnosti u Moskvi "u skladu sa svim epidemiološkim preporukama da ne ugrozi svoje i zdravlje drugih".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!