12:26 / 02.01.2022.

Autor: Hina/HRT

Vlasti će tražiti od engleskih učenika da nose maske u školama

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kevin Coombs / REUTERS

Učenicima u Engleskoj u dobi između 11 i 16 godina bit će preporučeno da nose maske u školama nakon božićnih praznika kako bi se zaustavilo širenje omikron varijante koronavirusa, objavio je ministar obrazovanja Nadhim Zahawi u nedjelju.

"Želimo što veći broj djece u školama i koledžima na što dulje vrijeme", rekao je u razgovoru za Sunday Telegraph.

- Jedna od dodatnih, privremenih mjera koja će nam pomoći u vrijeme širenja omikrona je preporuka da se maske nose u višim razredima u narednim tjednima ne duže nego što će to biti potrebno, dodao je.

Engleska je bila jedini dio Ujedinjenog Kraljevstva gdje maske ranije nisu bile obavezne u školama.

S rekordnim brojevima novozaraženih i onima koji moraju u samoizolaciju najmanje sedam dana, školama prijeti nedostatak osoblja. Vlada je poručila školskim upraviteljima da se pripreme za najgori scenarij u kojem je odsutno 25 posto osoblja.

Zahawi je kazao kako će možda biti potrebno uvesti nastavu na daljinu zbog broja učenika i učitelja u izolaciji. No naglasio je da će nastava uživo biti prioritet i da će se ispiti nastaviti po planu ovaj mjesec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!