"Razgovarao sam s našim turistima i studentima"

10.09.2023.

19:13

Autor: Željko Raić/S.M./Dnevnik/HRT

Krešo Glavač, zamjenik veleposlanice Republike Hrvatske u Maroku

Krešo Glavač, zamjenik veleposlanice Republike Hrvatske u Maroku

Foto: HRT / HTV

U potresu u Maroku nije bilo stradalih Hrvata. Jedna osoba lakše je ranjena. Kakva je trenutačna situacija i što je s turistima koji su se u trenutku potresa zatekli u Maroku za HTV je rekao zamjenik veleposlanice u toj zemlji Krešo Glavač.

- Oni su svi dobro, jedna se osoba vratila u Hrvatsku, čini se da je tako odlučila, međutim ostali nastavljaju svoju turu. Čuo sam se isto tako s našim Hrvatima koji se nalaze u Fesu, njih 20. Oni su isto tako dobro. Oni će se uputiti prema Casablanci i prema svom programu će se vratiti u Hrvatsku.

- Ono što je najbitnije, naših pet studenati koji se nalaze u Marakešu, tijekom potresa bilo je u Casablanci. Danas su se došli javiti u veleposlanstvo i mi smo ih primili. Oni su svi dobro, istaknuo je Glavač.

Govoreći o atmosferi u Maroku kazao je da ondje još nisu zatražili međunarodnu humanitarnu pomoć.

- Oni pokušavaju utvrditi stanje na terenu, još uvijek traju potrage za mogućim preživjelima ispod ruševina, izjavio je i dodao da je Hrvatska spremna pomoći. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!