07:20 / 01.05.2021.

Autor: Hina/HRT/V.G.

Zaštitne maske u javnom prijevozu u SAD-u do rujna

New York

New York

Foto: Jeenah Moon / Reuters

 Epidemiološka mjera nošenja zaštitne maske u javnom prijevozu u Sjedinjenim Državama produžuje se do 13. rujna, priopćila je u petak Uprava za sigurnost prijevoza (TSA).

Obveza nošenja maske u putničkim zrakoplovima, autobusima i željeznici, koja je stupila na snagu 1. veljače, na snazi je trebala biti do 11. svibnja, no produljena je do rujna sukladno najnovijim smjernicama američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

CDC je nedavno objavio da putnici cijepljeni cjepivom koje je odobrila američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) mogu sigurno putovati unutar Sjedinjenih Država.

No, i dalje ostaju smjernice o nošenju zaštitnih maski, održavanju fizičke udaljenosti, higijeni ruku i korištenju sredstava za dezinfekciju.

Maske su obavezne u zračnim i morskim lukama, na kolodvorima i autobusnim stanicama...

Kazne za nepoštivanje te epidemiološke mjere ostaju na snazi i iznose od 250 američkih dolara do 1500 dolara za ponavljanje prekršaja, upozorava TSA.

Putnici mlađi od dvije godine kao i osobe s određenim invaliditetom i dalje su izuzeti od poštivanja ove epidemiološke mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!