Bolnici u Kninu ovršen račun

Zbog neplaćenog računa za lijekove veledrogeriji Medika, bolnici u Kninu ovršen je račun. Postala je tako prva ovršena bolnica. Isti problem prijeti i ostalima koje su veledrogerijama dužne dulje od 60 dana.

Kujundžić: Novac za pokriće duga kninske bolnice osigutar će HZZO i županija

Ministar zdravstva smiruje tenzije i ističe da će novac kninskoj bolnici osigurati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Šibensko-kninska županija.

Ana Marić, predsjednica Upravnog vijeća Opće i veteranske bolnice Knin, rekla je kako ova ovrha za sada ne utječe na poslovanje bolnice te kako je svim pacijentima omogućeno redovito pružanje zdravstvene zaštite. Istaknula je kako imaju zalihu lijekova.

- Ova ovrha se dogodila i očekujemo rješavanje tog pitanja u najkraćem roku i kako bi mogli normalno funkcionirati, rekla je.

Naglasila je kako bi mogla doći u pitanje isplata plaća za rujan.

- Sve su se mjerodavne institucije aktivno uključile u rješavanje ovog problema i nadam se da će to pitanje biti riješeno kroz koji dan, naglasila je Marić.
Marić je istaknula kako se limit kninske bolnice zadnjih godina nije mijenjao, a zna se da je došlo do povećanja cijene lijekova, da su neke usluge od strane HZZO-a smanjene te da bolnica pokušava iznaći rješenja za povećanjem broja faktura pa tako i za većim prihodima.