U Zagrebu 56 novih slučajeva, 30 učenika u samoizolaciji

Novih 56 osoba zaraženih koronavirusom zabilježeno je u zadnja 24 sata u Gradu Zagrebu, gdje je samoizolacija određena za 162 osobe, uključujući 30 osnovnoškolaca, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

U NZJZ-u "Dr. Andrija Štampar" u proteklom 24-satnom razdoblju testirano je 807 uzoraka, a od 56 novih slučajeva 23 osobe su negativne epidemiološke anamneze.

➡️ Koronavirus - iz minute u minutu
➡️ Najnovije informacije pratite na hrt.hr/koronavirus!

Pozitivan nalaz utvrđen je kod jednog učenika i pomoćnika u nastavi u osnovnoj školi, pa je mjera samoizolacije izrečena za 30 učenika, jednog učitelja i sedam pomoćnika u nastavi.

Za 27 zaraženih utvrđeno je da su kontakti ranije pozitivnih osoba, dva slučaja uvezena su s područja BiH i Španjolske, jedna osoba mogućnost zaraze dobila je prilikom izlaska, dvije su vjerojatno zaražene kod izloženosti prilikom obiteljskih svečanosti, a jedna na godišnjem odmoru.

Među novozaraženima su po jedan korisnik i djelatnik jednog zagrebačkog doma za starije osobe. Djelatnik je testiran nakon povratka s godišnjeg odmora, dok je štićenik zaražen prilikom izlaska iz doma.

Veći broj zaraženih zbog povećanog broja testiranja

- U Zagrebu je trenutno 370 aktivnih slučajeva, dok se 1676 osoba nalazi u samoizolaciji. Situacija u Zagrebu nije alarmantna, ona je pod kontrolom naše epidemiološke službe, službe za školsku i adolescentnu medicinu i službe za javno zdravstvenu gerontologiju, rekla je pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda Cecilija Rotim koja je povećan broj novih slučajeva objasnila povećanim brojem obavljenih testiranja.