13:33 / 08.02.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Francuska ukida testove za cijepljene putnike

Francuska ublažava mjere za putnike izvan EU-a

Francuska ublažava mjere za putnike izvan EU-a

Foto: - / Shutterstock

Francuska će ukinuti obvezu testiranja na koronavirus za cijepljene putnike iz država izvan Europske unije, objavio je državni tajnik za europske poslove Clément Beaune.

- U Francuskoj smo u prosincu, s valom omikrona dodali testove. Idućih dana objavit ćemo ukidanje testova za cijepljene, rekao je Clément Beaune za kanal France 2.


Dodao je kako će nova praksa biti prihvaćena ovog tjedna. 


- Ovaj će tjedan nesumnjivo biti prihvaćena nova europska praksa koja će omogućiti da za cijepljene koji dolaze u Europsku uniju izvana vrijede blaže mjere.

Države članice EU-a 25. siječnja dogovorile su da će bolje koordinirati pravila koja vrijede za kretanje unutar Unije i da će izbjegavati nametanje ograničenja onima koji posjeduju europsku COVID potvrdu.


Italija je od 1. veljače ublažila restrikcije za sve posjetitelje iz Europske unije.


Ministar zdravlja Roberto Speranza potpisao je odluku prema kojoj putnici iz EU-a za ulazak u Italiju trebaju potvrdu koja dokazuje da su ili cijepljeni ili su preboljeli COVID ili imaju negativan test na koronavirus. 


Italija je 14. prosinca uvela pravilo da svi posjetitelji iz EU-a moraju imati negativan test na koronavirus zbog straha od širenja omikron-varijante virusa.


Danska je 1. veljače ukinula gotovo sve COVID mjere. Jedino je na snazi ostalo pravilo da putnici pri ulasku u zemlju moraju pokazati dokaz da su cijepljeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!