Mađarska policija pronašla 17 migranata naguranih u kamionu

14.04.2023.

07:48

Autor: V.K./HRT/Hina

Policija pronašla migrante

Policija pronašla migrante

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Mađarska policija pronašla je 17 migranata naguranih u zatvorenom prostoru bez odgovarajuće ventilacije kad je zaustavila kamion turskih registarskih oznaka blizu južne granice.

Migrantima - 16 iz Egipta i jednom iz Libije - bila je potrebna hitna medicinska pomoć, objavila je policija na svojoj mrežnoj stranici. Zahvaljujući brzoj akciji nakon dojave rumunjskih vlasti spašeni su njihovi životi.

Iz policije su izjavili da su zaustavili kamion u četvrtak u blizini sela Kistelek i pozvali hitnu pomoć za migrante te priveli krijumčara ljudima, turskog državljanina.

U veljači je 18 afganistanskih migranata pronađeno mrtvo u kamionu napuštenom na sporednoj cesti u blizini bugarske prijestolnice Sofije.

Tisuće ljudi koje bježe od rata i siromaštva na Bliskom istoku, u Africi i Aziji kreću kopnenim putem preko Balkana u Europu. Mađarska je izgradila ogradu na svojoj južnoj granici sa Srbijom, ali ruta preko Mađarske prema zapadnoj Europi i dalje je popularna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!