Nizozemske vlasti: 61 putnik iz Južne Afrike pozitivan na COVID

10:13 / 27.11.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

61 putnik iz Južne Afrike pozitivan na covid-19

61 putnik iz Južne Afrike pozitivan na covid-19

Foto: Sumaya Hisham / REUTERS

Nizozemske zdravstvene vlasti priopćile su da je 61 osoba koja je u petak stigla u Amsterdam na dva leta iz Južne Afrike bila pozitivna na COVID, a da su u subotu rano ujutro provodili daljnje testiranje kako bi vidjeli je li neka od zaraza nedavno otkrivenom varijantom koronavirusa omikronom.

Oko 600 putnika stiglo je u amsterdamsku zračnu luku Schiphol na dva KLM-ova leta u petak, a zatim su se suočili sa satima kašnjenja i testiranja zbog zabrinutosti zbog nove varijante virusa.


Nizozemsko ministarstvo zdravlja priopćilo je rano u subotu da je 61 test bio pozitivan.


- Putnici s pozitivnim rezultatom testa bit će smješteni u izolaciju u hotelu u ili blizu Schiphola. Od pozitivnih rezultata testiranja, istražujemo što je brže moguće radi li se o novoj zabrinjavajućoj varijanti koja se sada zove 'omikron', objavile su zdravstvene vlasti u priopćenju.


Nizozemska vlada u petak ujutro zabranila je sve letove iz južne Afrike.


Ministar zdravstva Hugo de Jonge rekao je da će putnici koji su već na putu prema Nizozemskoj morati proći testiranje i karantenu po dolasku.


Putnici na dva KLM-ova leta, iz Cape Towna i Johannesburga, rekli su da su satima čekali na pisti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!