09:25 / 09.02.2022.

Autor: Hina/HRT

Poljska razmatra ukidanje COVID mjera u ožujku

Poljska razmatra ukidanje mjera

Poljska razmatra ukidanje mjera

Foto: Ilstracija / Shutterstock

Poljska bi mogla ukinuti COVID-19 restrikcije u ožujku ako dnevni broj novozaraženih nastavi padati trenutnom brzinom, rekao je poljski ministar zdravstva u srijedu.

Val zaraze omikron-varijantom virusa je krajem siječnja u Poljskoj doveo do rekordnih brojeva novozaraženih, no oni od tada padaju.


- Ako se zadrži tempo kojim broj zaraženih pada, postoji realna mogućnost ukidanja mjera u ožujku, rekao je Adam Niedzielski za novine Fakt.


Time bi nošenje maski u zatvorenim prostorima postala preporuka umjesto obaveze, a prioritet bi bio povratak učenika u škole.


Niedzielski je rekao i kako želi skratiti period izolacije za zaražene s 10 dana na sedam.


U Poljskoj je trenutno propisano nošenje maske u zatvorenim javnim prostorima, a ograničen je i broj necijepljenih koji mogu boraviti u restoranima i drugim objektima. Te se regulacije često ne provode strogo, piše Reuters.


Poljska, zemlja s oko 38 milijuna stanovnika, od početka pandemije je imala 5.244.144 slučajeva zaraze, s 106.894 umrlih.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!