22:26 / 17.03.2020.

Autor: P.F./HRT

Sassoli: Europsko vijeće šalje pozitivnu poruku o ujedinjenoj EU

Foto: JOHANNA GERON/Reuters

Foto: JOHANNA GERON/Reuters

Foto: - / REUTERS

Mi smo europska obitelj – nitko neće ostati sam i nitko neće morati djelovati sam. Nećemo odustati od našeg europskog načina života, odlučan je Sassoli.
Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli komentirao je  30-dnevno ograničenje za ulazak na svojim vanjskim granicama građanima trećih zemalja, te uspostavu brzih prometnih traka na unutarnjim granicama kako bi se osigurao normalan protok robe. Rekao je da Europsko vijeće šalje pozitivnu poruku o ujedinjenoj Europi spremnoj na reakciju.

- Europa ispravlja sebičnost i nedostatak koordinacije između nacionalnih vlada u krizi COVID-19. Današnja videokonferencija Europskog vijeća dala je zeleno svjetlo prijedlozima Komisije usmjerenim na sprječavanje širenja virusa i na pomoć državama, a predložene mjere prethodno je pozdravio i Europski parlament, rekao je Sassoli.

- Konačno, pokazujemo stvarni osjećaj solidarnosti: prioritetne trake za prolaz medicinske opreme, obrana slobode kretanja robe unutar EU-a i prve važne gospodarske potpore obiteljima i tvrtkama. Ujedinjena Europa, spremna djelovati, konačno je na prvoj liniji u borbi protiv ovog dramatičnog izazova. Mi smo europska obitelj – nitko neće ostati sam i nitko neće morati djelovati sam. Europski parlament spreman je ispuniti svoju zadaću kako bi zaštitio živote i rad svih naših ljudi. Nećemo odustati od našeg europskog načina života, odlučan je Sassoli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!