09:38 / 08.11.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Sedmodnevna incidencija u Njemačkoj najviša od početka pandemije

Privremena vlada kancelarke Angele Merkel suočava se s dilemom

Privremena vlada kancelarke Angele Merkel suočava se s dilemom

Foto: Fabian Bimmer / REUTERS

Njemačka je objavila rekordno visok broj sedmodnevne incidencije od 201.1 potvrđen slučaj koronavirusa na 100.000 stanovnika, priopćio je Institut Robert Koch (RKI) u ponedjeljak ujutro.

To je najviša brojka za sedmodnevnu incidenciju od početka pandemije covida-19.

Brojka u ponedjeljak je povećanje sa 154.5 u četvrtak i 130.2 tjedan prije.

Prijašnji rekordni broj sedmodnevne incidencije od 197.6 objavljen je 22. prosinca 2020. na vrhuncu drugog vala pandemije.

Stručnjaci kažu kako treba uzeti u obzir da je za razliku od godinu prije mnogo ljudi u Njemačkoj sada cijepljeno i rekli su da je incidencija pogotovo visoka među vrlo starim ljudima koji su u visokom riziku od covida-19.

Zato stručnjaci vjeruju da bi zdravstveni sustav u zemlji trebao biti u stanju podnijeti veći broj zaraženih nego prije početka cijepljenja, jer cjepivo nudi vrlo dobru zaštitu od teške bolesti.

Privremena vlada kancelarke Angele Merkel suočava se s dilemom.

Ministri tehničke vlade oklijevaju donijeti radikalne mjere dok su u tijeku koalicijski pregovori o formiranju nove vlade nakon rujanskih izbora. Pregovori su pokazali malo znakova da su blizu zaključka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!