14:51 / 15.03.2021.

Autor: A.M/Hina/HRT

Slovenija: Novi slučaj teškog obiteljskog nasilja

Nasilje

Nasilje

Foto: Ilustracija / Pixabay

Sloveniju je šokirao novi slučaj obiteljskog nasilja u kojemu je u nedjelju 36-godišnji ovisnik nožem na spavanju ubio 56-godišnju majku i ranio 60-godišnjeg oca.

Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja.

Načelnik odjela kriminalističke policije u Celju Milan Vogrinec, na konferenciji za novinare u ponedjeljak, rekao je da je 36-godišnjak, koji inače nije živio s roditeljima, prespavao u roditeljskoj kući noć prije ubojstva.

U jutarnjim je satima nožem usmrtio majku i teško ranio oca, koji je prevezen u bolnicu i trenutačno je u stabilnom stanju.

Počinitelj je nakon napada na roditelje pobjegao iz kuće, ali ga je policija otkrila u blizini i nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Policija je objavila da je sin policiji bio poznat i prijavljivan zbog zloporabe droga i nasilja, no da prije nije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. Motiv za njegov čin još nije poznat i policija nastavlja s istragom.

Počinitelj zločina liječio se od ovisnosti o drogama u zemlji i inozemstvu, a neki mediji navode kako se malo prije zločina bio vratio iz jedne komune.

Pandemija koronavirusa i dugotrajna izolacija u obiteljima uzrokovala je porast slučajeva nasilja, a slovenska je policija objavila da je kaznenih djela koji se kvalificiraju kao obiteljsko nasilje u 2020. godini bilo za deset posto više nego prošle godine.

Među ostalim, bilo je i znatno više teških slučajeva obiteljskog nasilja, kao što su ubojstva i samoubojstva u obitelji. Zabilježena su i tri trostruka ubojstva unutar obitelji i među bliskom rodbinom, što statistika iz prijašnjih godina ne pamti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!