Stoltenberg: Rusija se nalazi pod velikim pritiskom u Ukrajini

10.11.2022.

14:36

Autor: T.V./HRT/Hina

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i talijanska premijerka Giorgia Meloni

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i talijanska premijerka Giorgia Meloni

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u četvrtak da se Rusija nalazi pod velikim pritiskom u Ukrajini nakon što je Moskva naredila povlačenje trupa iz južnog grada Hersona.

Govoreći nakon sastanka s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni, Jens Stoltenberg je rekao da će NATO sljedećih dana promatrati jesu li se Rusi doista povukli sa zapadne obale rijeke Dnjepar.

- Ono što je jasno jest da je Rusija pod velikim pritiskom i ako napuste Herson to bi bila još jedna pobjeda za Ukrajinu, rekao je Stoltenberg novinarima nakon razgovora s novom premijerkom Meloni.

Dodao je da će NATO podržavati Ukrajinu "koliko god bude potrebno".

- Podrška bez presedana koju su saveznici u NATO-u, uključujući Italiju, pružili, svakodnevno donosi promjene na bojnom polju i ostaje ključna za napredak Ukrajine, rekao je novinarima.

Meloni, koja je prošlog mjeseca preuzela dužnost talijanske premijerke, rekla je da je njezina vlada i dalje predana obrani "teritorijalnog integriteta, suvereniteta i slobode Ukrajine".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!