Aladrović: Jednaka podrška poslodavcima i u lipnju

28.05.2021.

14:58

Autor: HRT/D.S.

Ministar Josip Aladrović

Ministar Josip Aladrović

Foto: IMS / HRT

Nakon sjednice Vlade, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, potvrdio je da će se nastaviti s mjerama podrške poslodavcima i radnicima i u lipnju, što se odnosi na mjeru naknade plaće u iznosu od 4.000,00 kn.

- Svjesni smo da, bez obzira na to što je došlo do određenog relaksiranja mjera, i dalje je potrebna pomoć određenim segmentima gospodarstva, stoga je Vlada odlučila i u lipnju ići s jednakim mjerama i uvjetima, s isplatama u srpnju, rekao je Josip Aladrović te dodao kako očekuje da će određeni broj korisnika zbog mjera relaksacije imati manje potrebe za ovim mjerama, međutim ovo je znak Vlade RH da stoji uz poduzetnike, kaže.


- Projicirani trošak za lipanj je između 300-350 mil. kn dodatne podrške poslodavcima i radnicima, rekao je i naglasio kako je dosad u mjere na razini Hrvatske uloženo 10,9 mlrd. kn. Radna mjesta su sačuvana, imamo 37.000 zaposlenih više na kraju travnja, 12.000 više nego što je bilo u travnju 2019. u pretpandemijskoj i ekonomski najsnažnijoj godini, istaknuo je Aladrović.


Podaci HZMO-a za svibanj pokazuju da broj osiguranika dodatno raste i Aladrović očekuje bolje brojke nego u travnju. Rekao je kako je tržište rada stabilno i smatra da smo sada krenuli "punim plućima" u oporavak gospodarstva. 


Za pad BDP-a za 0,7 % u prvom tromjesečju, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, rekao je kako je on niži od pada na razini EU-a, što pokazuje da su trendovi u Hrvatskoj dobri.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!