Babina Greda bi u idućih nekoliko godina trebala biti bogatija za elektranu vrijednu 80 milijuna eura

28.03.2023.

14:34

Autor: Vijesti/HRT/T.D.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / Pixsell

U općini Babina Greda potpisani su partnerski ugovori, i to s domaćim investitorom koji bi u sljedećih nekoliko godina u gospodarskoj zoni "Krčevine" trebao izgraditi elektranu vrijednu 80 milijuna eura te norveškom tvrtkom čija je osnovna djelatnost izgradnja proizvodnih pogona šumske biomase.

Obje velike investicije značit će mnogo za razvoj cijele Vukovarsko-srijemske županije jer bi se u obje tvornice trebalo zaposliti više od stotinu radnika.

- Za ovu općinu će to značiti razvoj industrijske zone zapošljavanje mladih i stručnih ljudi, ne samo u općini Babina Greda, nego i šire. Za općinu Babina Greda smo se odlučili iz jednostavnog razloga jer ovdje postoji geotermalni potencijal, rekao je Nikola Legčević, voditelj projekta.

- S projektom geotermalne energije stvaramo pretpostavku da Hrvatska nastavi dalje tim koracima i ono što nam je svima zajednički cilj do 2030. da Hrvatska ne uvozi električnu energiju i da bude potpuno neovisna o vanjskom tržištu, rekao je Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!