Bookinzi za sezonu usporeni, turisti čekaju s rezervacijama

23.03.2021.

16:49

Autor: Senka Mošnja/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Rezervacije

Rezervacije

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Promjena u rezervacijama i dalje nema. Booking za sezonu je usporen, turisti s rezervacijama čekaju posljednji trenutak. U Istri se ipak nadaju određenom broju gostiju za Uskrs koji će iz Slovenije, Austrije pa i južne Njemačke doći automobilima. 

Galerija
Hotel, ilustracija, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Prazne terase, Foto: Regionalni dnevnik/HRTPula, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

U Istri se za blagdane očekuje najviše 15 tisuća turista, što je polovina broja ostvarenog za Uskrs 2019. To se procjenjuje samo na osnovi upita jer uplaćenih rezervacija i dalje nema.

- Gosti su tu u velikom problemu zato što moraju pratiti epidemiološku situaciju u njihovoj regiji, pa u njihovoj zemlji, onda i u zemlju gdje putuju, pa i u regiju jer su različite situacije. Tako da je puno predradnji prije jednog bookinga da se on doista i ostvari, govori Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

U turističkim tvrtkama ističu kako unatoč velikoj želji za putovanjima, ovisimo o svakom lockdownu, i kod nas i u emitivnim zemljama.

- Uskrs neće biti onakav kako smo možda zamišljali prije par mjeseci, ali 6., 7., 8. mjesec pokazuju izvanredne trendove. Nadajmo se da će biti nešto bolje nego lani, govori Manuela Kraljević, direktorica marketinga Arena Hospitality Group.

U Puli ništa ne žele prepustiti slučaju pa su počeli s različitim promidžbenim aktivnostima.

- Prva koja bi krenula zvala bi se Pula+freedom, Pula+sloboda, pozivamo ustvari ljude da dođu, da se oslobode kulturnim i prirodnim ponudama, ističe Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednica Pula.

Promidžbene aktivnosti provodit će se putem raznih društvenih mreža. Namijenjene su uglavnom tržištima s kojih se u Istru lako može doći automobilom, poput Slovenije, Austrije, sjeverne Italije, južne Njemačke, ali i Mađarske, Češke i Poljske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!