13:42 / 24.03.2021.

Autor: I.Z./HRT

Cijepljenje turističkih radnika protiv COVID-19

default error photo

Sindikat turizma i usluga Hrvatske poslao je priopćenje vezano uz mogućnost cijepljenja turističkih radnika protiv COVID-19. Propćenje prenosimo u cijelosti. 

 Obaviješteni smo da je Ministarstvo turizma i sporta dostavilo dopis u kojem navode da je "odlučeno da se nastavno na daljnji proces cijepljenja šire populacije među prioritetne skupine uvrsti i turističke djelatnike kako bi se i na taj način osigurala što bolje epidemiološka situacija u uvjetima pojačanih kontakata".

Cijepljenje je organizirano prema prioritetima:

• Prioritet broj 1. - u koje spadaju operativno osoblje hotela (recepcija, odjel hrane i pića, domaćinstvo i slično) te djelatnici koji su u neposrednom kontaktu s njima na dnevnoj razini;

• Prioritet broj 2. - u koje spadaju „administrativno“ osoblje i osobe koje rade na dislociranoj lokaciji i koje nije u dnevnom kontaktu s djelatnicima iz prioriteta broj 1.

Zaposleni u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti svakako su oni najizloženiji kontaktima s većim brojem ljudi, a mnogi od njih, zbog prirode posla, nisu u mogućnosti održavati fizičku udaljenost od drugih osoba.

S obzirom da turistička sezona, kako ova, tako gotovo sigurno i sljedeća, uvelike ovisi o procijepljenosti građana, a posebice zaposlenih u djelatnostima ugostiteljstva i turizma te da njihova radna mjesta, kao i plaće, uvelike ovise o uspješnosti sezone, Sindikat turizma i usluga Hrvatske svojim članicama i članovima najčvršće preporuča da se prijave za cijepljenje, prvenstveno kako bi sačuvali vlastito zdravlje i život, ali i zdravlje i život tako željenih turista, turističku sezonu te radna mjesta i plaće.

Pripćenje potpisuje predsjednik STUH Eduard Andrić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!