Ćorić: Plin i struja za kućanstva neće poskupjeti idućih nekoliko mjeseci

30.09.2021.

12:58

Autor: Vijesti/P.F./HRT

Ministar Ćorić: Struja i plin za kućanstva neće poskupjeti

Ministar Ćorić: Struja i plin za kućanstva neće poskupjeti

Foto: HRT / Shutterstock

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je da struja i plin za hrvatska kućanstva neće poskupjeti idućih nekoliko mjeseci te ocijenio da je to dobra vijest na početku sezone grijanja.

- Što se tiče cijene plina, očekujemo da će ona biti stabilna do travnja. Naime, plinska sezona počinje i završava početkom travnja, od 1. travnja do 31. ožujka iduće godine. Ne treba očekivati rast cijene plina za kućanstva. Vrlo je važno da prođemo zimsku sezonu, odnosno sezonu grijanja na taj način, rekao je Ćorić.

- Što se tiče cijene struje, u sljedećih nekoliko mjeseci također očekujemo stabilnu cijenu. Kućanstva ovim prvim udarom neće biti pogođena. Određeni prostor za manevar imamo i u onom trenutku kada budu regulirane cijene za sljedeću godinu, pratit ćemo situaciju na tržištu. Ono čemu se nadamo definitivno je malo smirenje situacije koja je eskalirala proteklih nekoliko mjeseci, posebice proteklih nekoliko tjedana, dodao je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!