Dan Slovenije u Hrvatskoj

10.05.2023.

14:17

Autor: HRT/IMS/J.L.

Dan Slovenije u Hrvatskoj

Dan Slovenije u Hrvatskoj

Foto: HTV / HRT

Gospodarstva Slovenije i Hrvatske zajedno čine 1% BDP-a Europske unije, što potvrđuje da samo zajedno mogu ostvariti očekivane tržišne rezultate. Susjedne su zemlje, dobro se poznaju, narodi govore sličnim jezikom i sličnog su mentaliteta pa je suradnja na brojnim područjima prirodna. Da bi se još više povezali, razmijenili iskustva i pronašli način kako u izazovnim vremenima biti uspješniji, više od 100 poduzetnika iz obje države okupilo se na "Danu Slovenije u Hrvatskoj" koji se održava u Varaždinskim Toplicama.


- Riječ je o drugom po redu bilateralno-poduzetničkom događanju gdje želimo zajedno izgraditi bolje poslovne odnose, prije svega više dodirnih točaka za razvoj poslova i ono što je najvažnije razviti još veću razinu međusobnog uvažavanja i suradnje, rekla je Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice "Osjeti Hrvatsku".

- Slovenija i Hrvatska ne samo da imaju izvanrednu blagovnu razmjenu, i razmjena usluga je u stalnom porastu, drugi smo drugom najjači ulagači, na prvom mjestu. Gotovo svaki treći euro slovenskih izravnih ulaganja ide u Hrvatsku i skoro svaki drugi iz Hrvatske u Sloveniju. Tako da zaista imamo nešto da pokažemo i to je prilika za to, istaknuo je Dušan Pšeničnik, ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Hrvatskoj.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!