Direktor TZ-a Poreč: Očekujemo odličnu sezonu, brojevi nam to pokazuju

15.04.2022.

19:53

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

Nenad Velenik

Nenad Velenik

Foto: Dnevnik / HRT

Pretpandemijske turističke rezultate u Istri su u dosadašnjem dijelu godine ne samo dostigli nego i premašili.

Te su brojke na istarskom poluotoku u ovom dijelu godine za 11 posto veće od rekordne 2019. Gosti dolaze kao da korone nikad nije bi bilo, najviše u Rovinj i Poreč.

- Mi smo u Poreču jako zadovoljni s ovim dijelom predsezone, kroz prva tri mjeseca realizirali smo gotovo 100 tisuća noćenja, 41 posto više nego rekordne 2019. Očekujemo 6 tisuća gostiju za uskrsne blagdane, što je 20 posto ukupnih gostiju koji će doći u Istru,  rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Poreča.

COVID je promijenio navike gostiju. Jako su popularne vile za odmor.

- Na današnji dan se najbolje pune najskuplji smještaji, hoteli i vile koje su sve traženije, socijalna distanca, ali i veliki komoditet, rekao je Velenik.

- Geopolitička situacije je takva da ne znamo što će biti sutra, ali očekujemo odličnu turističku sezonu, brojke nam to pokazuju. Ako se situacija smiri, realizirat ćemo još jednu rekordnu sezonu, poručio je.

U Istri se ovog Uskrsa očekuje oko 45 tisuća gostiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!