Brnjac: Sad smo na 92 posto noćenja u odnosu na 2019.

15.04.2022.

19:42

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Nikolina Brnjac

Nikolina Brnjac

Foto: Dnevnik / HRT

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku da je Hrvatska sada na 92 posto turističkih noćenja u usporedbi s rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom.

Velik je interes s tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Slovačke, dodala je.


- Mi smo četvrta top destinacija za njemačke građane, u Austriji smo broj jedan, a to sad potvrđuju i brojke s eVisitora, rekla je Brnjac.


- Kad pogledamo austrijske turiste, imamo 20 posto više u odnosu čak na 2019. godinu, turista iz UK-a također veći broj, dodala je.


Brnjac je ustvrdila da je najveća strateška prednost Hrvatske blizina emitivnih tržišta, a istaknula je i prirodne ljepote te ekološku očuvanost.


- Tijekom ove pandemije vidjeli smo da turisti mijenjaju navike. Oni traže održive i odgovorne destinacije, rekla je Brnjac.


Brnjac je između ostalog rekla i da su s Europskom komisijom ispregovarali 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava za javnu i privatnu turističku infrastrukturu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!