Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja bit će spašena

16.03.2022.

18:50

Autor: Ivanka Bukulin Zlatović/Dnevnik HTV-a/IMS/HTV/HRT

Zdravko Marić

Zdravko Marić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Rusiji su, zbog invazije na Ukrajinu, uvedene oštre gospodarske sankcije, no postavlja se pitanje hoće li se na udaru naći i tvrtke u kojima Rusi imaju vlasništvo, a koje posluju isključivo na europskom tržištu. O tome se razgovaralo na sastanku europskog Vijeća ministara. 

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će ovih dana pronaći rješenje kojim će se jasno razdvojiti pitanje vlasništva od normalnog funkcioniranja tvrtke i ispunjavanja obveza prema dobavljačima, klijentima i radnicima. Posebno se osvrnuo na slučaj slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja.


- Problematika vlasništva riješit će se na način da se ne dozvoli bilo kakva isplata dobiti, raspolaganje imovine ili bilo kakvo drugo materijalno pravo, da koristim riječnik koji smo prije koristili, u odnosu na normalno funkcioniranje kompanije koja posluje u Hrvatskoj, koja zapošljava 872 zaposlenika, koja radi s preko 150 kooperanata, govorimo o preko 1000 ljudi koji su u Slavonskom Brodu izravno vezani za samu kompaniju, rekao je Marić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!