Mađarski članovi Uprave Ine podnijeli ostavke

16.09.2022.

15:08

Autor: HRT

Upravna zgrada Ine

Upravna zgrada Ine

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza, priopćio je u petak MOL.

"Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, podnijeli su ostavke 16. rujna 2022., unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezane uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza", kaže se u MOL-ovom priopćenju.

Horváth i Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine.

MOL navodi da su obojica bili "zgroženi" otkrićima oko slučaja Škugor, te su "unatoč potpunoj neupletenosti u taj slučaj pokazali osobnu zapovjednu odgovornost za cjelokupno Inino poslovanje podnošenjem ostavki na svoje funkcije".

Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije, zaključuje se u priopćenju.

Prošli tjedan u srijedu ostavku je dao i predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!