LeaderSHE konferencija okupila žene na vodećim pozicijama u društvu, biznisu i politici

30.06.2022.

12:40

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

LeaderSHE

LeaderSHE

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Nakon 10 godina u Zagrebu se održava LeaderSHE konferencija u čijem su fokus žene poduzetnice. Među njima su i one koje predvode korporacije, male tvrtke, inicijative, projekte te s razlogom nose titulu liderica na ključnim pozicijama u društvu, businessu i politici. Na taj način slavi se žensko vodstvo s ciljem promicanja uloge žena u društvu te znanja, truda i kulture uspjeha.

- Jako se promijenila scena liderica u Hrvatskoj, vidimo žene u i u javnom prostoru ali i kompanijama, politike, nevladinih udruga koje imaju svoj kontinuitet, ali ono što želimo i čemu se veselimo da gradimo društvo novih liderica, istaknula je Vedrana Likan, organizatorica LeaderSHE konferencije.

- Put nema prečica. Ja kad sam kretala nisam razmišljala o tome gdje želim biti i što želim postati jer mi je to bilo nešto sekundarno i rezultat onoga na koji način radim, ali bila sam usmjerena na to koje su znanja i vještine koje želim graditi. Vodila sam se onim što me inspirira, vodila sam se s onim ljudima koji me inspiriraju i to me dovelo danas gdje jesam, kaže Maja Ljubičić, direktorica komercijalnih poslova tvrtke Philip Morris.

- Imate situacija primjerice u Africi na Afričkom kontinentu, uvijek sam bila iznenađena koliko je bilo žena na visokim pozicijama. Naravno uvijek se pitate i kolika je stvarna moć te žene. Snaga žene u društvu ne mjeri se samo brojevima, nego se mjeri stvarnom učinkovitošću i stvarnim utjecajem, istaknula je predsjednica RH u razdoblju od 2015.-2020. Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!