Iznajmljivači najavili više cijene za nadolazeću sezonu

01.03.2022.

07:00

Autor: Ivica Đuzel/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Nove više cijene u sezoni

Nove više cijene u sezoni

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Građani strpljivo u redu pred Sberbankom u Splitu. Mogu povući s računa 7280 kuna, Sberbank tone zbog narušavanja likvidnosti, kažu u HNB-u no novac građana neće propasti.

Nametnute sankcije Rusiji, kažu nam u Županijskoj gospodarskoj komori najviše će pogoditi najveće izvoznike- prerađivačku industriju, preradu ribe i industriju kamena.

Štete u turizmu su minimalne, Rusi nemaju hotela u Splitu i okolici, a u statistikama su lani bili na 1 posto ukupnoga turističkog prometa. No strahuje se od poskupljenja energenata. Ionako je već sve poskupjelo.

- Cijene određuje tržište, ponuda i potražnja uz razne druge faktore. Ulazne cijene energenata struje koja raste puta 400 ili plina puta 200 tako da se cijene smještaja moraju prilagoditi tržišnim uvjetima, naglašava Domagoj Tomasović, hotelijer.

Predsezone vjerojatno neće biti, ali i iznajmljivači su već najavili nove više cijene.

- Treba povećati cijene za ovu sezonu, s obzirom na inflaciju 10-20 posto minimalno, ističe Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma, HGK.

Uz smještaj poskupjet će i hrana i piće, no ratu unatoč vjeruje se u uspješnu visoku sezonu i bolje rezultate nego lani kada smo bili na korak do 2019.

Naravno, ako ne bude novih virusa ili pak dugotrajnog sukoba Rusije i Ukrajine koji već izazva veliku izbjegličku krizu, nova poskupljenja te slabi ekonomsku moć građana koji tradicionalno dolaze na Jadran kao i želju za putovanjima.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!