Gužve su se vratile u dubrovačku zračnu luku

16:44 / 31.05.2022.

Autor: Vicko Dragojević/Regionalni dnevnik/HRT

Gužve su se vratile u dubrovačku zračnu luku

Gužve su se vratile u dubrovačku zračnu luku

Foto: Regionalni dnenvik / HRT

Turistička sezona počela je pokazivati svoje pravo lice i u Dubrovniku. Dubrovačka zračna luka puna je putnika iz cijeloga svijeta, a već sutra otvara se i prvi Centar za putovanja.

Gužve su se vratile! U dubrovačkoj zračnoj luci turisti su prepuni dobrih priča o Hrvatskoj.

- Došli smo ovamo, jako nam se svidjelo, uzeli smo apartman - a Cavtat je jako blizu zračnoj luci, rekao je Shane s Novog Zelanda.

- Bilo je predivno! Plaže su fenomenalne, more je čisto - plivate s ribama. Hrana je jako ukusna, i svi su vrlo srdačni. Apartman je bio odličan, i mogu jedino svima ovo preporučiti, rekla je Isabell iz Francuske.

Iako je rat u Ukrajini na tren pomrsio zračne veze, iz nacionalne avio kuće najavljuju dobru sezonu.

- Sezona izgleda obećavajuće; Croatia Airlines kao važan dio prometne infrastrukture RH planira tijekom ljetne sezone RH povezati s 21 međunarodnim odredištem, 22 međunarodne zračne luke; planiramo na tim linijama ponuditi, odnosno staviti na raspolaganje oko milijun i 766 tisuća sjedala i obaviti preko 16.000 letova, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

I dok u Dubrovnik svakodnevno dolaze gosti iz čitavog svijeta, sutra će Dubrovčani moći putovati po čitavom svijetu i to samo s jednog mjesta. Naime, bit će dovoljno doći na ovaj šalter Travel centra i na jednom mjestu dogovoriti letova za čitavi svijet, kao i smještaj.

- Osim aviokarta Croatia Airlines i Lufthansa grupe moći pružiti karte još preko 20 aviokompanija, a u suradnji s Obzor putovanjima je defacto manje više sve zrakoplove karte svih avio kompanija. Mi s malim povećanjem broja zaposlenika nudimo preko 90 posto usluge ticketinga u ZL Dubrovnik, rekao je Ivan Maslać, direktor komercijalnih poslova ZL Dubrovnik.

A ovaj centar bi svoju pravu ulogu trebao pokazati nakon glavne sezone, kada se i oni koji rade u turizmu zažele odmora u dalekim krajevima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!