Hrvatski start up Make IT Easy na Funderbeamu prikuplja 1,5 mln eura

19.07.2022.

13:45

Autor: I.Z./HRT/Hina

Hrvatski start up Make IT Easy

Hrvatski start up Make IT Easy

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL, arhiva

Hrvatski start-up Make IT Easy danas je na platformi Funderbeam pokrenuo novu ciklus financiranja, a cilj mu je prikupiti 1,5 milijuna eura koje će iskoristiti i za iskorake na europsko i američko tržište.

Nakon uspješne prve runde prikupljanja kapitala i razvoja mobilityONE, hrvatskog softvera za menadžment mobilnosti i upravljanje voznim parkovima kompanija i pametnih gradova, startup Make IT Easy započeo je prikupljanje novih investicija, pa je u prostorijama Zagrebačke burze potencijalnim investitorima predstavio plan za širenje u Europi i Americi.

- Make IT Easy otvara novi ciklus financiranja, koji započinje danas na Funderbeam platformi za investiranje koju u regiji predstavlja Zagrebačka burza. Cilj nam je tijekom kampanje ukupno prikupiti 1.5 milijuna eura, od čega smo 150 do 300 tisuća namijenili manjim i privatnim ulagačima na Funderbeamu kojima želimo zahvaliti na dosadašnjoj podršci. Time započinjemo novo poglavlje za naš mobilityONE, koji će postati prvi hrvatski izvozni proizvod u domeni upravljanja mobilnom imovinom i resursima voznih parkova. Radi se o tržištu koje će do 2030. godine narasti na minimalno 30 milijardi dolara, izjava je predsjednika uprave startupa Make IT Easy Mladena Hercega koja se prenosi u priopćenju.

Herceg je napomenuo da su se nakon nastupa na vodećim sajmovima mobilnosti u Europi osvjedočili da su razvili unikatno rješenje, koje će značajno doprinijeti tranziciji mobilnosti u kompanijama i pametnim gradovima, uštediti im resurse i vrijeme, poboljšati procese korištenja i održavanja vozila te povećati transparentnost i smanjiti troškove i emisije CO2.

- Naša nova platforma već tri mjeseca je u intenzivnom testiranju kod više kompanija u regiji i u Europi, s gotovo 100.000 vozila, otkrio je Herceg.

Direktor Funderbeama za srednju i istočnu Europu Ognjan Despot ocijenio je da je hrvatska start-up scena u strelovitom rastu, pri čemu ga posebno veseli što je ovo već drugo veliko prikupljanje investicija na Funderbeamu u manje od mjesec dana.

- U Hrvatskoj imamo niz izvoznih proizvoda koji mogu stajati uz bok velikim svjetskim igračima, kao i dobrih poslovnih ideja koje će tek ugledati svjetlo dana. Zato Funderbeam, kao globalna digitalna platforma, omogućava startupovima i biznisima u razvoju prikupljanje kapitala pod povoljnijim uvjetima od venture capitala i drugih oblika ulaganja. Funderbeam želi biti pouzdan partner hrvatske pameti i nova runda investicija za mobilityONE softver samo je još jedna potvrda da se krećemo u pravom smjeru, izjavio je Despot, podsjetivši i da su hrvatske tvrtke preko Funderbeama već prikupile više od šest milijuna eura ulaganja, dok su ukupna ulaganja preko Funderbeama veća od 50 milijuna eura.

Inače, vodeći investitor u Funderbeam kampanji bit će poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj, koji uz to ima i ulogu brand ambasadora za mobilityONE.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!