Inflacija u rujnu 3,3 posto, od subote niže cijene goriva

15.10.2021.

23:27

Autor: Dnevnik 3/HTV/IMS

Od subote niže cijene goriva

Od subote niže cijene goriva

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Državni zavod za statistiku objavio je nove podatke o potrošačkim cijenama. U rujnu su porasle 3,3 posto - što je najviša stopa rasta na godišnjoj razini od ožujka 2013. U odnosu na prethodni mjesec - inflacija je za oko jedan postotni bod viša. U rujnu su, u odnosu na kolovoz, najviše poskupjele odjeća i obuća - za čak 17 posto, a na godišnjoj razini prijevoz gotovo 11 posto.


Od sutra se gorivo prodaje po nižim cijenama nakon što ih je Vlada jučer ograničila uredbom. INA je priopćila da će svoja premium class goriva prodavati samo do isteka zaliha. Kao razlog naveli su da su prisiljeni prilagoditi svoje poslovanje kako bi ublažili utjecaj vladine odredbe na tržište.

Direktor Gradske plinare Zagreb Opskrba Igor Pirija razriješen je dužnosti. Uprava plinare nije na vrijeme osigurala dovoljne količine plina po nižim cijenama pa su najavili višestruko povećanje cijene plina za poduzetnike u Zagrebu. Iz Gradske plinare poručuju da s kupcima pregovaraju o rješenju i nastavku suradnje.


O energetskoj krizi Branko Nađvinski u središnjem Dnevniku HTV-a razgovarao je s Marijanom Krpanom, predsjednikom Uprave Agencije za ugljikovodike. Krpan je rekao da je nakon korone došlo do globalnog ekonomskog oporavka. Potražnja je velika, no proizvodnja ne prati taj trend. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!