Kampanja HTZ-a za ruralnu i kontinentalnu Hrvatsku i bolju posezonu

06.09.2022.

13:48

Autor: V.K./HRT/Hina

Ruralni turizam

Ruralni turizam

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Ministarstvo turizma i sporta pokrenuli su drugi ovogodišnji dio kampanje "Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!" s ciljem jačeg turističkog prometa u posezoni, kojom posebice promoviraju Liku i Senj, Posavinu i Požegu, Podunavlje te Konavle, izvijestili su iz HTZ-a.


- Kampanja u prvi plan stavlja hrvatske ruralne destinacije, ali i domaće goste kojima putem kreativnih materijala otkrivamo čari i ljepote kontinentalnih krajeva. Hrvatska nudi mnogo više od sunca i mora i naš je zadatak da domaćim i stranim turistima približimo to bogatstvo, poručio je direktor HTZ-a Kritjan Staničić.

Naglasio je i zadovoljstvo dosadašnjim učincima kampanje, što po njemu potvrđuje i porast turističkog prometa u kontinentalnim županijama u kojima je - bez Zagreba, u dosadašnjem dijelu godine ostvareno oko 1,7 milijuna noćenja ili 40 posto više nego lani.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac podsjeća da je cilj održivog razvoja turizma i snažnije korištenje potencijala kontinenta i cjelogodišnji turizam.

- Ruralni krajevi Hrvatske cijele godine turistima nude pregršt sadržaja koje pokazujemo u ovoj kampanji, od aktivnosti u prirodi, uživanja u autentičnoj gastronomskoj ponudi do istraživanja povijesnih zanimljivosti te upoznavanja kulture života lokalnog stanovništva. Takvi sadržaji sve više privlače suvremene turiste, o čemu svjedoči i činjenica da je u dosadašnjem dijelu godine turistički promet kontinentalnih županija dostigao 95 posto istog razdoblja 2019. godine, iznosi ministrica.

Vjeruje da će kampanje doprinijeti turističkom razvoju ruralnih krajeva te da će turisti, i domaći i strani, cijele godine uživati u bogatstvima Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!