KING ICT isporučio NATO-u napredno rješenje iz područja "cyber" sigurnosti

03.02.2022.

16:32

Autor: Hina/HRT

Tvrtka KING ICT

Tvrtka KING ICT

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Hrvatska tvrtka KING ICT isporučila je i implementirala NATO-ovoj Agenciji za komunikacije i informacije (Communications and Information Agency - NCI) napredno rješenje iz područja "cyber" sigurnosti s kompletnom IT-infrastrukturom, vrijedno 7,8 milijuna eura, priopćio je KING ICT.


- KING ICT je uspješno isporučio najveći međunarodni projekt do sada u području "cyber securityja" i to u punom opsegu, unutar budžeta i prije roka, kaže se u priopćenju.


SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NCI isporučuje NATO savezu.


Vrlo opsežan  projekt


Na projektu je radilo više od 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrijednost je 7,8 milijuna eura. Uključivao je isporuku i implementaciju naprednog SIEM rješenja iz područja "cyber securityja" s kompletnom najsuvremenijom IT infrastrukturom.


- Kao i svi veliki NATO-ovi projekti i ovaj je zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja, navodi se u priopćenju.


Što je SIEM?


SIEM (Security information and event management) je područje računalne sigurnosti, gdje softverski proizvodi i usluge kombiniraju upravljanje sigurnosnim informacijama i upravljanje sigurnosnim događajima. Oni pružaju analizu sigurnosnih upozorenja koja generiraju aplikacije i mrežni hardver i to u stvarnom vremenu.


Isporučeni SIEM-sustav značajno će podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!