14:48 / 25.08.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Ministarstvo: Opoziv maslaca od indijskih oraščića Dennree

Ministarstvo: Opoziv maslaca od indijskih oraščića Dennree

Ministarstvo: Opoziv maslaca od indijskih oraščića Dennree

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu potrošače o opozivu Dennree maslaca od indijskih oraščića zbog mogućeg sadržaja kikirikija koji bi mogao predstavljati opasnost za alergične osobe.

Opoziv se odnosi na Dennree - maslac od indijskih oraščića, 100 posto organski proizvod, u staklenci od 350 grama, koji je najbolje upotrijebiti do 30.11.2022.


Proizvod predstavlja opasnost za osobe alergične na kikiriki dok osobe ga koje nisu alergične mogu konzumirati bez ograničenja, navodi se u obavijesti.


Proizvod nije u skladu s EU uredbama o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.


Dennree maslaca od indijskih oraščića proizvodi nizozemski Machandel B.V. U veleprodaju ga plasira njemački Dennree GmbH, dok ga na hrvatsko tržište stavlja Galleria Internazionale d.o.o.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!