Na Lošinju vjeruju u uspješnu sezonu

18.07.2021.

20:05

Autor: Jelena Tomac/I.H./Dnevnik/HRT

Mali Lošinj

Mali Lošinj

Foto: Dnevnik / HRT

Na Kvarneru trenutačno boravi 140.000 gostiju, što je 40% više nego lani. Ako to usporedimo s rekordnom 2019. godinom, Kvarner je trenutno na oko 80% turističkog prometa iz te rekordne godine. Sezona ide sve bolje - Kvarner je prešao brojku od 4 milijuna noćenja. A da sezona ide sve bolje i bolje, govori podatak da je čak pola od tih 4 milijuna ostvarena samo u srpnju, javila je za Dnevnik HTV-a Jelena Tomac. 

Tomac je dodala da gosti najviše biraju privatni smještaj, kampovi također rade bolje nego lani, a i hoteli koji su prošle godine imali najveći pad, ove godine rade puno bolje nego lanjske. Najviše je gostiju iz Njemačke, zatim Slovenije, Austrije, Češke i Poljske te Italije. 

Miro Biondić
, ugostitelj s Malog Lošinja, početkom lipnja otvorio je restoran, iako je znao da slijedi još jedna nepredvidiva sezona.

- Pričamo jednu lokalnu tradicionalnu kuhinju, gostima se to jako sviđa. Žgvaceti, pašticade, jela ispod peke jako dobro idu, a riba od inćuna i srdela pa do jastoga i škampi. Trenutno smo zadovoljni, rekao je.

Zadovoljan je i lošinjski Apoksiomen. Do sada ga je razgledalo 40% više posjetitelja nego lani. Na Lošinju je trenutačno oko 20.000 gostiju, što je porast od 30% u odnosu na lani. Uz privatni smještaj, najpopularniji su kampovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!