Nova Gradiška: Pokreću se investicije i otvaraju radna mjesta

14.04.2023.

14:20

Autor: Studio 4/Vijesti/IMS/HRT

Poduzetnička zona u Novoj Gradišci

Poduzetnička zona u Novoj Gradišci

Foto: HTV / HRT

U Novoj Gradišci pokreću se nove investicije i otvaraju nova radna mjesta. Poduzetnička zona odnosno tamošnji "park za poduzetnike i inovatore" odavno je uvršten među najbolje zone u Hrvatskoj, u kojima su i strani investitori pronašli mjesto za podizanje proizvodnih pogona. 

Prostor za gospodarstvenike i dalje se širi i oprema, u infrastrukturu ulaže se dodatnih 119 milijuna eura, a trećina novca osigurana je iz fondova EU-a. 

- Kod nas nije bilo velike greenfield investicije koja zapošljava tisuću ili dvije tisuće. Međutim jedna tvrtka koja je došla prije 4-5 godina koja je zapošljavala 60-70 radnika, danas je na brojci od 400 i apsolutno su izvoznici, rekao je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške.

Dodaje kako je nekada bila privilegija raditi za njih, a oni danas na jumbo plakatima nude posao mladima.

- Postavlja se pitanje kako vratiti ljude koji su otišli? Postoji dio njih koji se raspituju. Smatram da ovo što čini Vlada po tom pitanju nije dovoljno. Apeliram da se ponuđeni iznos, za povratak, od oko 200 tisuća kuna malo „pojača”, rekao je.

Naglašava kako je dobro što su ljudi otišli naučiti posao, ali da je još bolje da se vrate kako bi prenijeli svoje stečeno znanje. 

Direktor CEKOM Nova Gradiška Adam Đanić dobio je nagradu „CROMA" za projektnog menadžera godine. On i gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić govorili su u emisiji Studio 4 o gospodarskoj klimi u svom gradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!