Obnovljen kultni hotel Brioni, luksuz na 25.000 m2

23.05.2022.

07:00

Autor: Senka Mošnja/T.V./Dnevnik/HRT

Hotel Brioni

Hotel Brioni

Foto: Dnevnik / HRT

Privedena je kraju jedna od najvećih ovogodišnjih turističkih investicija. S 250 milijuna kuna obnovljen je kultni hotel Brioni u Puli. Luksuz na 25 tisuća četvornih metara podignut će ponudu grada i cijele Istre na znatno višu razinu i dovesti goste dubljeg džepa.

Izgrađen prije 50 godina, uz samo more na južnom dijelu Pule, hotel Brioni i tada je bio jedan od najluksuznijih u bivšoj državi. Danas potpuno obnovljen, s 230 soba i apartmana već je privukao prve goste.

- Ovo je najljepši hotel koji sam vidjela! Jedinstven je, materijali kojima je opremljen, sama njegova arhitektura. Jednostavno čudesno, ističe Jennifer, turistica iz Njemačke. 

- Za nas kao kompaniju ovo znači jedan iskorak u novu marketinšku nišu luksuznog turizma, to nam je bila i želja, na poluotoku Verudela danas nema ništa ispod 4 zvjezdice, rekla je Mamuela Kraljević, članica Uprave Arena Hospitality Group.

Hotel, poput malo kojeg, ima mnogo zajedničkih prostora: četiri restorana na otvorenom i zatvorenom, iznimno sadržajan wellness centar s masažama i drugim uslugama baziranima na dragom kamenju.

Obnovljeni hotel u turističkoj branši smatraju prekretnicom u ponudi grada.

- Dobivamo kvalitetne goste koji više troše i koji kvalitetno troše i onda se može podizati i kvaliteta svega ostalog što prati ovaj objekt, kaže Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pula."

Hotel je u cijelosti popunjen do kraja svibnja, najavljeni su brojni kongresi korporativnih tvrtki. Cjelogodišnje poslovanje zagovara i sama struka.

- S jedne strane, ostvaruje se sigurnost privatnom sektoru i gospodarstvenicima, s druge strane izravno i neizravno djelujemo na dobrobit loklane zajednice i ostvaruje se ono što svi u Hrvatskoj priželjkuju - stabilnost radnog mjesta, ističe Aljoša Vitasović, voditelj Katedre za turizam FET-a.

U hotelu koji može primiti 500-tinjak gostiju zaposleno je 230 radnika. Svim sadržajima moći će se koristiti i građani Pule kojima je hotel nekada bio središnje mjesto večernjih susreta, pa i održavanja vjenčanja i maturalnih zabava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!