Osijek podupro poduzetnike s 4,5 milijuna kuna

13.09.2022.

13:05

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Osječki gradonačelnik Ivan Radić uručio je u utorak potpore vrijedne 4,5 milijuna kuna poduzetnicima koji su se prijavili na javni poziv grada za potpore iz općeg programa poticanja razvoja poduzetništva.

Potpore je dobilo 207 poduzetnika, a riječ je o mjerama koje se provode radi jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

Potpore mogu biti u visini od 50 do 75 posto troškova pri čemu se jedan poduzetnik može prijaviti za više mjera, ali najveći iznos potpore koji poduzetnik može dobiti iznosi 75 tisuća kuna.

Uručujući potpore Radić je rekao da Osijek u posljednje vrijeme bilježi dobre gospodarske rezultate te rekordno visoku zaposlenost i nisku nezaposlenost, koja je u kolovozu bila za 17 posto manja u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Istaknuo je da je povećan broj tvrtki sa sjedištem u Osijeku na 3426 dok su tvrtke s osječkog područja treće po neto dobiti u Hrvatskoj.

Gradska uprava po Radićevim riječima pokazuje da želi biti partner gradskim poduzetnicima za koje je pripremila osam potpornih mjera među kojima su potpore za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika te potpore za izradu projekata za sufinanciranje iz EU fondova.

- Nije nam bitno je li netko mali ili veliki poduzetnik. Podržavamo sve poduzetnike, neovisno o tome koliko ljudi zapošljavaju, jer mislim da je svako otvaranje radnog mjesta vrijedno, poručio je Radić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!