Počela isplata potpora poljoprivrednicima zbog otežanih uvjeta uzrokovanih pandemijom

14.05.2021.

09:16

Autor: HRT

Počela isplata potpora poljoprivrednicima

Počela isplata potpora poljoprivrednicima

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Počela je isplata potpora iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 s jučerašnjim danom, 13. svibnja 2021., priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Potpora je isplaćena proizvođačima mandarina (Mjera 5) koji su poslali potpune zahtjeve za isplatu potpore i kojima je nakon kontrole utvrđeno ispunjavanje uvjeta propisanih Pravilnikom o provedbi Programa (NN 10/21,NN 19/21). Korisnici koji nisu poslali potpune zahtjeve bit će pozvani da ih nadopune te će im potpora biti isplaćena nakon obrade dostavljenih dopuna.

Korisnicima je isplaćen najveći propisani iznos potpore od 5000 kuna po hektaru za površine pod mandarinama veće od 0,5 ha, za koje je korisnik dokazao najmanju prodanu količinu od 7,5 t / 0,5 ha te za koje je podnio Jedinstveni zahtjev u 2020. godini. Od ukupne omotnice od 8,000.000 kuna predviđene za ovu mjeru, trenutačno je isplaćeno 5,9 milijuna kuna za 727 proizvođača, priopćeno je iz Ministarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!