Povratak kineskih turista u Hrvatsku

22.04.2023.

Zadnja izmjena 13:25

Autor: Ana Štrelov/Vijesti u 8/IMS/M.Š./HRT

Povratak kineskih turista u Hrvatsku

Povratak kineskih turista u Hrvatsku

Foto: HTV / HRT

Prije pandemije Hrvatska je bila privlačna kineskim turistima, a čini se da je i dalje tako. Najave za ovu sezonu optimistične su, unatoč nekim teškoćama vezanima uz zračni promet.

U Hrvatsku su se počeli vraćati gosti s itekako poželjnog azijskog tržišta.

No kakva će biti posjećenost u novoj turističkoj sezoni preostaje vidjeti, iako prvotni brojevi govore da sve ide uzlaznom putanjom.

- Ova nam je godina nakon nekoliko teških godina, počela jako dobro. Pozitivan je trend što se tiče interesa i dolazaka. Nadamo se da će postupno to ići i bolje, ističe direktorica predstavništva HTZ-a u Kini, Franka Gulin dodajući da treba biti oprezan vezano uz projekcije.

- Imamo velik problem s avionskim vezama, daleko je to od stabilizacije, ali je ipak puno bolje nego što je bilo prije. Vizni sustav za Schengen kod svake zemlje zahtjeva vrijeme. Također, u Kini vizni centri, nedostaje im radne snage. Nitko nije očekivao da će se ovo dogoditi preko noći, bili smo sretni kada se dogodilo, ali sada treba vidjeti kako će se to razvijati, dodaje Gulin ističući da je Hrvatska Kinezima jako interesantna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!