Predsjednik Milanović s menadžerima HUM CROMA-e o gospodarskim temama

28.03.2023.

14:00

Autor: T.D./HRT/Hina

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Ured predsjednika / RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u utorak s vodstvom Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA o gospodarskim temama, pri čemu su menadžeri i poduzetnici istaknuli potrebu promjena u poreznom sustavu i podizanja produktivnosti, izvijestili su iz Ureda predsjednika RH.


Milanović je primio vodstvo CROMA-e i dobitnike nagrada "Menadžer godine 2022", a tom prilikom predstavljeni su mu laureati nagrada dodijeljenih na svečanosti održanoj u veljači ove godine pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

Na sastanku se razgovaralo o uvjetima poslovanja u Hrvatskoj, pri čemu su menadžeri i poduzetnici istaknuli potrebu promjena u poreznom sustavu, kao i potrebu postizanja veće efikasnosti, odnosno produktivnosti, ističe se u priopćenju.

Govorili su i o problemu inflacije koja utječe na pad potrošnje, a tema sastanka bilo je i globalno okruženje u kojemu danas posluju hrvatski poduzetnici, dodaje se.

- Osim predstavnika Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA - glavne menadžerice Danijela Milić i članova Izvršnog odbora Jasminke Horvat Martinović, Petra Šimića i Igora Benakovića - na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su dobitnici nagrada "Menadžer godine 2022" - za veliko poduzeće Sergio Galošić, za poduzetnika godine Ivan Križanec, za inozemnu tvrtku Robert Mustač, za srednje poduzeće Ivanka Mabić Gagić, za mikro poduzeća Marko List, za projektnog menadžera Adam Đanić, a za mladog menadžera Ivan Artuković.

Nazočna je bila i Ines Premužak, supruga dobitnika nagrade za životno djelo, posthumno dodijeljena bivšem predsjedniku HUM CROMA-e Tihomiru Premužaku te dobitnica nagrade Tihomir Premužak za pozitivan društveni utjecaj Ana Soldo.

Uz predsjednika Milanovića, navodi se još u priopćenju, bili su njegov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika za ekonomiju Martina Ciglević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!