Raste osječka poduzetnička zona, žele biti regionalno središte IT industrije

31.08.2023.

07:00

Autor: Marina Gantar/A.V./Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Budući da grad Osijek želi biti regionalno središte IT industrije, raste poduzetnička zona IT park kao specijalizirana mikrogospodarska zona namijenjena tvrtkama koje posluju u sektoru informacijskih tehnologija. HRT-ova ekipe provjerila je kako napreduje izgradnja novih zgrada u IT parku i hoće li biti novih stanara.

IT zajednica u Osijeku snažno se razvija, zapošljava i zarađuje. U prošloj su godini imali više od 280 tvrtki, 88 milijuna eura prihoda. 

- 1500 zaposlenih samo u Osijeku i na području županije. Ne ubrajamo tu obrtnike freelancere, tvrtke kojih ima puno koje nemaju sjedište u Osijeku. Vjerujem da ta brojka prelazi možda i 2000 zaposlenih ljudi. Zgrada je došla u pravo vrijeme jer sve te tvrtke trebaju negdje smjestiti svoje zaposlenike, rekao je Mihael Tomić, Osijek Software City.

Nova zgrada nudi odlične uvjete, prostor za događaje i radionice, 30 ureda, informatički laboratorij. Modularna konferencijska dvorana moći će se pregrađivati, a u punom opsegu imat će 305 sjedećih mjesta.

- Zgrada se prostire na 4000 kvadrata. Vrijednost radova je 8,5 milijuna eura od čega je 4,4 milijuna eura bespovratnih sredstava iz fondova EU, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

Radovi teku u skladu s predviđenim planom, izrađuju se pregradne stijene. Još treba raditi 30 dana na konstrukciji.

- Radovi su u tijeku. Napreduju. Za sada smo zadovoljni što se tiče radova. Debelo se nadamo da ćemo uspjeti završiti u roku, rekao je glavni inženjer gradilišta Ante Ćurić

Otvorenje je planirano sredinom siječnja, a upravo se izrađuju akti za natječaj na koji će se tvrtke odnosno budući stanari uskoro moći javiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!