Rovinj u prvih 6 mjeseci za 8 posto premašio brojke iz rekordne 2019.

04.06.2022.

20:15

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Gužve na istarskim graničnim prijelazima

Gužve na istarskim graničnim prijelazima

Foto: HTV / HRT

Prvi vikend u lipnju potvrđuje da bismo mogli imati sjajnu turističku sezonu. Pojačan je ulazak u Hrvatsku na svim graničnim prijelazima, a u Istri se potiho nadaju i boljoj sezoni od rekordne 2019. S dobrim se vijestima s istarskog graničnog prijelaza Kaštel u središnji Dnevnik HTV-a javila Klara Dujmović.

- Čini se da niti ekonomska kriza niti stalni rast cijene goriva ne može zaustaviti turiste željne odmora i da, mnogi kažu, ovo bi mogla biti sezona za pamćenje. Barem ako je suditi po prizorima na istarskim graničnim prijelazima i preko kojih je tijekom jučerašnjeg dana i danas do podnevna u zemlju ušlo oko 120 tisuća putnika. No promet je i u večernjim satima vrlo intenzivan, u zemlju se ulazi u tri prometna traka, a kolona se i dalje proteže 10-tak kilometara u Sloveniju. Takve smo prizore navikli gledati u kolovozu, a ne sada, javlja Dujmović.

- Od turista koji nam najviše dolaze najviše je Nijemaca i to obitelji s djecom. Znamo da su u Bavarskoj i još nekim njemačkim pokrajinama u tijeku školski praznici pa su ih mnogi odlučili provesti ovdje i ostat će oko dva tjedna. Došao nam je i velik broj Talijana koji ovaj tjedan imaju Dan Republike pa su ga iskoristili za odmor, kaže Dujmović.

- Treba reći da je Istra već sada dostigla brojke iz 2019., sve su destinacije dobro popunjene no izdvojit ću Rovinj koji je u prvih 6 mjeseci ove godine ugostio 8% više gostiju nego te, toliko spominjane, 2019. godine. Ovaj vikend bi zaista mogao biti uvod u jednu odličnu turističku sezonu, javlja novinarka HTV-a.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!