Na Šolti niče novo turističko naselje

03.02.2022.

17:45

Autor: Dominik Strize/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Na Šolti je počelo nicati novo turističko naselje

Na Šolti je počelo nicati novo turističko naselje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kod Maslinice na Šolti počelo je nicati novo turističko naselje zahvaljujući kojem bi taj otok, na kojemu je glavnina smještaja u privatnim kućama, trebao postati još poželjnije odredište. A, što je još važnije, otvorit će se - i nova radna mjesta. 

Iznad uvale Šipkova gradi se obilaznica Maslinice i pristupne ceste do prvog turističkog naselja na Šolti. Radovi na prometnicama bit će završeni u ožujku. A onda slijedi postupak za izgradnju objekata, odnosno pribavljanje građevinskih dozvola i priprema dokumentacije.

Načelnik Šolte Nikola Cecić Karuzić rekao je kako Šolti nedostaje smještajnih kapaciteta, te da je novo turističko naselje jedna velika investicija. Dodao je da je jedan poduzetnik iz Njemačke uredio marinu i želi nastaviti s ulaganjima.

S obzirom na stalni rast broja turista, koji nije prekinut ni u pandemiji, Šolti je takvo naselje i te kako potrebno.

Direktorica TZ-a Šolte Zorana Kaštelanac naglasila je da su rezervacije apartmana većim dijelom popunjene, te da ih to iznimno veseli.

- To nam daje dobar optimizam u susret novoj sezoni, dodala je.

Osim poboljšanja cestovne infrastrukture i izgradnje novih turističkih objekata, uz stalno povećanje broja kreveta u privatnom smještaju, na Šolti se vodi računa i o popratnim uslužnim i trgovačkim sadržajima.

Cecić Karuzić istaknuo je kako će se ovim projektom otvoriti nova radna mjesta.

Projekt u uvali Šipkova vrijedan je malo više od četrdeset milijuna eura. Naselje će imati tristotinjak kreveta u vilama i bungalovima s pet zvjezdica te marinu s lukobranom.

I, što je najvažnije, trebalo bi biti otvoreno cijelu godinu, a posao bi u njemu moglo naći najmanje 180 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!