07:30 / 26.03.2021.

Autor: Branko Dobrota/Regionalni dnevnik/D.M./HRT

Splitski DES odolijeva svim izazovima

Splitski DES

Splitski DES

Foto: HTV / HRT

Splitski DES, ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom uspješno odolijeva izazovima. Nabavili su nove strojeve, najavili tehnološka poboljšanja i potvrdili financijsku stabilnost poslovanja.
Ustanova DES zapošljava 220 radnika, mahom osoba s invaliditetom. Radnici su prezadovoljni. Jer prva i osnovna potreba svakog čovjeka je ekonomska neovisnost, naglašava ravnateljica Ustanove DES Edita Maretić Dimlić.

Objasnila kako je ta ustanova od sredstava natječaja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) dobila ukupno sedam milijuna kuna od čega su kupili dva suvremena stroja u radnoj jedinici Sitotisak i Konfekciji. Strojevi i linija za automatsko krojenje su vrijedni 5,5 milijuna kuna bez PDV- a, a započeli su i grijanje plinom u što su investirali 1,9 milijuna kuna iz sredstava natječaja.

Uspješni i u pandemiji

Novi strojevi, prilagođeni su radu osobama s invaliditetom, a znatno će pridonijeti kvaliteti i raznolikosti u ponudi proizvoda Ustanove te omogućiti kraće rokove izrade i isporuke prema kupcima.

Ustanova DES drugu godinu zaredom, ostvaruje pozitivan poslovni rezultat, što je posebno važno u gospodarskim okolnostima globalne pandemije. Državna potpora i stalna financijska podrška osnivača Grada Splita i Splitsko-dalmatinske Županije, omogućile su 5 postotno povećanje plaća svih DES-ovih zaposlenika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!