18:29 / 19.09.2019.

Autor: HRT

Strabag može graditi drugi dio stonske obilaznice, grčka žalba odbijena

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Time je napokon otklonjena i posljednja zapreka za početak izgradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu i završena jednogodišnja saga oko izvođača radova.
Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave jučer odbacila žalbu austrijskog Strabaga na odabir grčkog Avaxa za izvođača radova na južnom dijelu pristupne ceste Pelješkom mostu, danas je odbačena i žalba koju su Grci uložili na odabir Strabaga za izgradnju sjeverne dionice te ceste, Duboka - Sparagovići.

Time je napokon otklonjena i posljednja zapreka za početak izgradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu i završena jednogodišnja saga oko izvođača radova.

Podsjetimo, Hrvatske su ceste krajem srpnja objavile da su za gradnju dionice Duboka - Sparagovići (Zaradeže) odabrale Strabag, koji je ponudio cijenu od 478,3 milijuna kuna. Na tu je  odluku žalbu podnio Avax.

Odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave:
Card

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!