13:10 / 05.04.2022.

Autor: Hina/HRT

Tomašević: Otvorene su sve opcije oko prodaje Gradske plinare

Gradska plinara Zagreb

Gradska plinara Zagreb

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je izjavio da su sve opcije oko prodaje Gradske plinare otvorene, a u tijeku je priprema dubinske analize stanja u Plinari koja će biti gotova u svibnju.

- Sve su opcije otvorene, rade se pripreme za dubinsku analizu, koje će biti gotova tek u svibnju i nakon toga ćemo sjesti s koalicijskim partnerima da vidimo koje su najbolje opcije u ovoj situaciji u kojoj se nalazi Plinara Opskrba, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za novinare govoreći o mogućnosti da se proda samo Plinara Opskrba.

Podsjetio je da postoji nekoliko stotina milijuna kuna duga nastalog zbog odluka bivše uprave i globalnih okolnosti, te istaknuo da mu je prioritet da se ne ugrozi Zagrebački Holding.

- Oko 130 radnika je u Opskrbi Gradske plinare, a više od 7000 u Holdingu, istaknuo je gradonačelnik. 

Toleriramo dosta stvari koje ne bismo trebali 

Što se tiče terasa ugostitelja, poručio je da proširenja terasa na račun parkirnih mjesta više neće biti u centru Zagreba gdje ionako nema dovoljno mjesta za parkiranje automobila.

S Udrugom ugostitelja se stalno komunicira zbog epidemiološke situaciju koja utječe na rad ugostitelja.

- Zato toleriramo dosta stvari koje ne bismo trebali. Što se tiče vatrogasnih puteva, tu je jasan dogovor napravljen, trebaju biti pet i pol metara od svake strane ulice. Našli smo rješenje i dali određeni rok koji ističe ovaj tjedan kako bi svi bili zadovoljni, rekao je gradonačelnik. 

O izmjenama mjera roditelj-odgojitelj 

Vezano za upis djece s autizmom u škole, rekao je da se još istražuje što se dogodilo u školi u Svetoj Klari, te poručio da će svako dijete biti upisano u školu.

Ponovio je problem Centra za autizam gdje u istoj ustanovi borave stariji od 21 godine i djeca. Tražimo da se razdvoji financiranje iz proračuna za osobe starije od 21 godine, od obrazovanja djece što je u nadležnosti Ministarstva obrazovanja, poručio je Tomašević.

Dogradonačelnica Danijela Dolenec osvrnula se na činjenicu da 1. svibnja stupaju na snagu izmjene vezane uz korisnike mjere roditelj-odgojitelj te istaknula da slobodnih mjesta u vrtićima ima u svim gradskim četvrtima, ukupno oko 380 slobodnih mjesta u gradskim vrtićima.

- Žene imaju pravo tražiti posao već sada i upisati djecu u vrtić, poručila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!