Uskoro izgradnja luksuznog resorta u Primoštenu

12.02.2023.

07:00

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/HRT

Investicijski turizam u Primoštenu

Investicijski turizam u Primoštenu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pandemija i gospodarska kriza odgodile su mnoge investicije pa tako i onu najveću turističku u Šibensko-kninskoj županiji. Inozemni ulagači namjeravali su u Primoštenu izgraditi i prošlo ljeto otvoriti luksuzni resort, no zbog poznatih okolnosti investicija nije još realizirana. Prema najnovijim najavama iz općine Primošten, radovi bi ipak trebali početi ujesen ove godine.

Sada tek pusti dalmatinski krš, u bliskoj budućnosti - luksuzno turističko naselje Prim Bay Resort. Uz hotel visoke kategorije s 250 soba bit će tu i ostali smještajni objekti.

- Nekih 50-ak apartmana, vrlo reprezentativnih, 5 zvjezdica, 39 ekskluzivnih vila na razini 5 zvjezdica i oko 130 obiteljskih apartmana, između 1000 i 1200 kreveta. Izuzetan potencijal i korak naprijed za općinu Primošten, kaže načelnik općine Primošten Stipe Petrina.

Posebice stoga jer nakon privatizacije primoštenske hotelske tvrtke, mađarski vlasnici više od 20 godina nisu obnovili 2 od ukupno 3 preuzeta hotela. A bez hotelskih kapaciteta, nema ni ozbiljnog turističkog razvoja.

- Hotelska industrija povećava kvalitetu usluge, obogaćuje sadržaj ponude. Imat ćemo wellness, sport, sportske sadržaje, bazene, beach barove - na taj način se jedino može povećati dnevna potrošnja turista i produžiti turistička sezona, što je u principu cilj i općine Primošten, dodaje direktorica TZ Primošten Mia Pešić. 


Investitorima je izdana lokacijska te brojne građevinske dozvole jer je projekt podijeljen u više faza. A prema dogovoru s lokalnom vlašću, kreditirali su i izgradnju kanalizacijskog sustava u zoni gradnje turističkog naselja. "Još da dođe struja i općina je napravila sve što je bila u obvezi", dodaje Petrina.

Investiciju od 30-ak milijuna kuna za gradnju infrastrukture, općina počinje vraćati tek kada turističko naselje profunkcionira, a dio će se obračunati kroz komunalni doprinos i naknadu. Kada su, uoči pandemije, investitori predstavljali projekt u Primoštenu, predviđeni rok za dovršetak luksuznog turističkog naselja bio je oko godinu i pol od početka gradnje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!